Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Det händer att Svenska Dagbladets ledarsida påpekar bristen på förnyelse inom Socialdemokraterna. Reaktionen brukar vara lätt att förutsäga.

– Det är klart att ni påstår det, som bara vill S illa, heter det i svaren, ungefär.

Men det är faktiskt inte bara vi som påtalar att Socialdemokraterna, bakom retoriken, är samma gamla S.

Idag skriver Karin Pettersson, chefredaktör för Aftonbladets ledarsida och tidigare kommunikationschef för Socialdemokraterna om Socialdemokraternas skuggbudget. ”Löfvens affärsplan ingen högersväng” är rubriken, och i artikeln konstateras att skuggbudgeten ”visade sig vara en budget späckad med mycket traditionell socialdemokratisk politik”.

Igår skrev Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell, tidigare pressekreterare på högsta nivå inom Socialdemokraterna, samma sak. ”Stefan Löfven gör en Juholt” var rubriken, och i texten konstaterar Aftonbladet att Löfven har samma politik som Juholt. ”Håkan Juholt la en budget som fortfarande håller. I själva verket gör Stefan Löfven en Juholt när han i dagarna ­presenterar en budget som är nästan ­likadan.”

Om inte Aftonbladets ledarsida, med alla sina direkta kopplingar till partihögkvarteret, kan sätta en nog korrekt etikett på en S-budget, vem kan det då?

Arkiv