X
Annons
X

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Östermalmsskolan i Stockholm sysslar med religiös indoktrinering. I alla fall om man ska tro den person som anmält skolan till Skolinspektionen för brott mot skollagen för att förskolebarnen får lära sig yoga. Lagen säger att skolan ska vara fri från religionsutövande, och yogans syfte är att ”ta kontakt med hinduiska gudar” enligt anmälaren (SvD 10/9).

Naturligtvis är anmälan ingenting annat än en överkänslig form av religionskritik. De barn på Östermalmsskolan som kommer i helig kontakt med hinduismens högre makter genom att göra positionen ”trädet” torde vara få. Men skulle skolinspektionen mot all förmodan ge anmälaren rätt öppnas en hel värld av möjligheter för Sveriges gymföretag.

De gym som håller yogapass kan få skattelättnader och bidragsmöjligheter genom att registrera sig som religiösa samfund. Kanske kan den nitiske anmälaren få gratis medlemskap hos Sats som tack för hjälpen.

Arkiv