Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Torbjörn Jerlerups ihärdiga arbete och faktagranskning av Ingmar Karlssons bok Bruden är vacker men har redan en man (Wahström och Widstrand) fortsätter. Idag berättar Jerlerup på bloggen Frihetssmedjan att förlaget Wahlström och Widstrand åberopar en antisemitisk hatsajt som källa för ett av Ingmar Karlssons citat. Det är i högsta grad anmärkningsvärt. Man kan tycka att en av förlagens viktigare funktioner borde vara att just granska det faktamässiga innehållet i de böcker man publicerar, och att det borde vara självklart att inte lita på sajter som sprider hatmaterial. Det enda rimliga för förlagets del vore att dra tillbaka boken och korrigera felaktigheterna.

Läs Jerlerups artikel på Expressen Kultur för en sammanfattning av hur debaclet började.

Arkiv