Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

I en ledare om Försvarsmaktens ekonomistyrningsverktyg PRIO välkomnade jag läsarnas egna berättelser om problemen med PRIO. Här är det andra på Ledarbloggen:

Jag jobbade som BFA-anställd (befälsförstärkningsavtal, ungefär som vikarierande officer) i ett knappt halvår. Då jag till början inte fick någon epostadress som fungerade kunde jag inte heller få en access till PRIO för att kunna registera min arbetstid.

Då vi var extremt mycket ute i fält med många ÖD (övningsdygn) kombinerat med uttag av ledighet hade jag inga normala 40-timmars arbetsveckor under denna period. När jag till slut fick tillgång till PRIO och skulle lära mig hantera systemet var det dags för slutövning med de värnpliktiga. Att då lära mig detta system när anställningen skulle sluta om tre veckor med förestående slutövning var mer än tillräckligt.

I valet mellan att sköta sitt jobb som trupputbildare eller administrera bort sitt ansvar för soldaterna valde jag den trupputbildande uppgiften.

Sista veckan fick jag hjälp att koda ÖD i efterhand för denna period så att det skulle gå jämnt ut. Men jag är fortfarande övertygad om att jag inte fick ut rätt lön för jobbet.

Världens bästa jobb med världens sämsta arbetsgivare och PRIO är dess verktyg…

Arkiv