Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Att Kent Perssons förslag om en ny tillsynsmyndighet för välfärden är populistiskt är en sak. Myndigheter och utredningar som en universallösning på alla världens problem är någonting man kunde tro hörde socialdemokratiska regeringar till, men ibland verkar Alliansen inte vara särskilt mycket bättre på den fronten.

Som sagt — det är en vinkel på det hela. Men den som nu blir den mest uppmärksammade är att Persson tycks ha missat att Kristdemokraterna inte bara redan lagt ett nästan identiskt förslag, och till och med börjat leta efter generaldirektör. Pressekreteraren hos regeringens roligaste minister Göran Hägglund (KD) låter hälsa att 13 ansökningar redan kommit in. Kanske kan man dela med sig och ge hälften av ansökningarna till Persson för att undvika dubbelarbete?

Historien är dråplig, ja, och Hägglunds twitterskojande om KD-förslaget arbetslinjen är riktigt roligt. Men ur ett mer seriöst perspektiv är det hela allvarligt. Perssons snedsteg målar upp ett sken av inkompetens kring det största regeringspartiet. Hade en journalist gjort samma misstag som Persson hade det varit pinsamt, men när Moderaternas partisekreterare visar sig vara ovetande om vad ett annat regeringsparti sysslar med ligger på en helt annan nivå. Det hela är oroväckande Juholtmässigt.

Arkiv