Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Ännu en rapport påminner om hur det står till med vårt privata sparande i Sverige. SCB presenterar idag siffror som visar att ungefär var sjätte person inte skulle klara en plötslig utgift på 8000 kronor, utan att behöva låna.

Att ha åtminstone några tusenlappar sparade på banken ger en trygghet som inte kan ersättas med socialkontor eller bidragsreformer. Att inte vara helt utelämnad åt politiska beslut eller avtalsrörelsens utfall ger självständighet. Kanske är tanken en smula ovanlig i statsindividualismens land, men att vara beroende av stat och politikers goda vilja är inte att vara självständig.

Folkkapitalism.nu har länge uppmärksammat svenskars sparande och lånande, långt innan SCB rapporterade om det. Kolla sajten!

Arkiv