Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Karin Svensson Smith sitter i Miljöpartiets partistyrelse och är en av personerna bakom det nya miljöpolitiska förslaget som i helgen behandlades på MP:s kongress. Hon har tidigare skrivit debattartikel om delar av förslaget, Newsmill 14 maj. Under rubriken Utfasning av reseavdraget gynnar klimatet drog Svensson Smith en lans för att reseavdraget ska avvecklas.

I helgen debatterades det nya förslaget. Slutsatsen man landade i skulle kunna kallas Utfasning av reseavdraget gynnar inte nya väljargrupper.

MP:s kombination av höjda bensinpriser och förslaget att slopa reseavdraget är svårsålt utanför Stockholm. Kongressens linje blev i stället att minska reseavdraget bara i storstäder…

Karin Svensson Smith ger sig dock inte och menar att avdraget måste bort.  (Ekot 27 maj):

– På sikt måste de göra det, men alternativen för människor så att man slipper flytta till städerna måste bli bättre samtidigt.

Hon levererar dessutom en god analys om varför MP har problem med förslaget:

– Jag tror att många vill värna om att man ska värna om att man ska kunna bo utanför städerna och att upplever att det är viktigt för våra väljare. Att vi ska kunna växa både i staden, vilket vi gör påtagligt, men också på landet.

Huvudet på spiken, Svensson Smith!

 

Arkiv