Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Häromdagen tilldelades Raoul Wallenberg amerikanska kongressens guldmedalj till för hans heroiska insatser under Förintelsen. Motiveringen finns att läsa i The Raoul Wallenberg Centennial Celebration Act.

I dag på Förintelsens minnesdag i USA direktsändes vid ett arrangemang i Kulturhuset en minnesceremoni från den amerikanska kongressen.Vid ceremonin eskorterade Sveriges talman Per Westerberg en av de överlevande från Förintelsen för att tända ett av de sex ljusen tillsammans med den amerikanske talmannen John Boehner.

På Sverigehuset i Washington DC invigdes i dag även vandringsutställningen To me there’s no other choice – Raoul Wallenberg 1912-2012.

Vid arrangemanget i Stockholm talade EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson, USA:s ambassadör Mark Brzezinski och författaren Ingrid Carlberg som utkommer med en bok om Wallenberg. Dessutom skickade president Barack Obama en hälsning vilken han hyllade Raoul Wallenberg och hans insats för att rädda judar i Ungern undan Förintelsen.  Se den här.

 

Arkiv