Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

Det påstås med viss frekvens att internet mest för med sig hat och onda saker, inte minst var så fallet efter Breiviks dåd. Ibland är det därför värt att uppmärksamma alla de positiva sidor som nätet fört med sig.

Det har till exempel blivit mycket lättare för människor med mindre intressen att finna likasinnade att dela sin passion med. Udda små företeelser får stor spridning tack vare entusiasters sammanstrålning i Facebookgrupper och nätforum. Tack vare detta är Towel Day, 25 maj, en förhållandevis stor dag runtom i världen då Douglas Adams-fans av vördnad bär runt på en handduk hela dagen.

Idag infaller en annan sådan dag, Fishfingers and Custard Day. På årsdagens av den elfte doktorns ordentliga introduktion i serien Doctor Who, när han träffar sin följeslagare Amelia Pond för första gången och efter att ha uppträtt väldigt likt Tigger i Nalle Puh fastnar för just fiskpinnar och vaniljsås. Uppoffringen känns betydligt större än att gå runt med en handduk och syftet kan kännas tveksamt, men hur dessa saker får sin spridning är ett monument för vår tid. Det är värt att fira och idag blir det med fiskpinnar och vaniljsås.

Arkiv

Fler bloggar