De lyssnar visst på Reepalu

Sedan tidskriften Neo publicerade en intervju med Malmös omtalade borgmästare Ilmar Reepalu, har Reepalu givits tillfällen att förtydliga sådant som han tidigare kallat missförstådda uttalanden. Såväl DN som TT har publicerat intervjuer med Ilmar jag-är-missförstådd Reepalu. Dessutom har Reepalus partikamrater tillfrågats om de har förtroende för honom efter hans antisemitiska uttalanden. Löfven beklagar att Reepalu har varit otydlig men det beror väl på vad Reepalu vill ha sagt?

Efter ökade hatbrott och trakasserier mot personer i den judiska minoriteten i Malmö publicerade Skånska Dagbladet en artikelserie om stadens antisemitiska strömningar. Den politiska maktens huvudperson Ilmar Reepalu, som i höst varit borgmästare i 18 år, var med sina år som ytterst ansvarig politiker en självklar person att intervjua i artikelserien. Vad trodde han om hatbrotten och vad kunde de antisemitiska stämningarna bero på?

I intervjun säger Reepalu:

”Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.”

Detta kan ju lätt tolkas som att det är Malmös judar själva som är skyldiga till och bär ansvar för att de hatbrott som riktas mot dem ska upphöra. Reepalu tillfrågas även om hur han ser på antisemitism och ger det märkliga svaret att han varken accepterar sionism eller antisemitism”. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att ana hur Reepalu jämställer sionism och antisemitism.

Situationen i Malmö föranleder intervjuer också i internationell press. The Sunday Telegraph ställer frågor till Reepalu och han förtydligar ytterligare sin inställning:

”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö.”

Även dansk TV ville veta, ställde frågor och fick av Reepalu veta att uppståndelsen i media ju visar vem som kontrollerar media.

Detta är bara några av Ilmar Reepalus uttalanden om de medialt uppmärksammade antisemitiska strömningarna i Malmö. TT:s intervju med honom den 22 mars, avslutar han med en trött och näst intill uppgiven kommentar. Han får frågan ”Ska du göra något särskilt nu för att försöka normalisera förbindelserna med judarna i Malmö och Sverige?” och svarar:

”Nej vad kan jag göra? De lyssnar ju inte.”

Det är väl precis det de har gjort? Lyssnat på Reepalus uttalanden.

 

 

 

 

 

Visa kommentarer (81 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Kliar -anmäla fingret- igen? Känner liksom igen metoden. Oroa dig inte, allt finns sparat.

 • Anonym

  Stämmer så bra! Skjuter man med RPG:s mot pansar får man räkna med att rökgranater innehållande vit fosfor skjuts tillbaka, kalkylerat av Hamas eftersom då alla stenkastannde idioter kommer att drabbad.
  Ser fint ut, eller hur Bib?
  Men varför bry sig? De blir ju Martyrer och kommer direkt till Paradiset, 72 mörkögda oskulder, no problem! (Men vad som sker med flickor/ kvinnor framgår inte direkt, islam är inte tydlig på den punkten.)

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1040991277 Jens Nordmark

  Man kommer aldrig ifrån att grundandet av Israel var ett kolonialt angrepp på den befintliga befolkningen i området. Nu är det gjort och går inte att ändra på men Israel fortsätter med bosättningsprojekt och ockupation med hänvisning till tidigare bråk. Palestinier blev ivägtvingade från sina hem som ombefolkades med Israeler och har levt i flyktingläger i generationer efteråt. Israel nöjer sig inte med detta utan fortsätter kolonisera ännu mer områden på ockuperat område. Det är något som förbjöds uttryckligen efter andra världskriget.

  Staten Israel ska dock inte sammanblandas med det judiska folket som huvudsakligen bor i andra länder i USA och Europa och oavsett vad Israel hävdar inte är en och samma sak som staten Israel. Israels envisa påståenden att staten skulle representera alla judar är direkt farliga för judar i övriga världen. Kanske skulle det behövas några sekulära judiska stater i områden som inte redan är befolkade, ifall det går överstyr.

 • Anonym

  Det där kräver en mindre roman för att besvara, men låt oss säga, jag delar inte dina åsikter!
  Flyktingläger? Har du varit där? Låter som tältläger men är städer med 3-4 våningars hus.
  Med rätt urval av känslomässigt grundade ord kan man manipulera omgivningen. Dock har huvudbiståndet kommit från FN medan arabstaterna bidragit med vapen, palestinier är ju bara billig kanonmat.

 • Anonym

  Socialister påstår att ingen lyssnar vilket är naturligt som judar även förstår, för de försvarar sin egen kultur och hegemoni medan von Hans Reepalu försvarar en ideologi som har förgreningar till alla diktaturer som funnits och finns i världen idag.Kontroll är vad borgmästaren vill ha till orsaken men förstår inte verkan oavsett vilken av händelserna han återger. Vi som läser artikeln ser att konstanten är rent vetenskaplig,Judarna är förföljda av sin närmiljö av helt naturliga orsaker vilket araber står för genom sin konfession och syftet ger ett mål att utrota judar!.Malmös styrande har en ideologisk tyngd i ändamålet att styra variabel ideologi mot målet som är orsaken och politiken ges till naturlagarna som är korrekt. Obehagligt var ordet.

 • Anonym

  Kort: Om ni följt med i olika debatter och sett vad de skriver från Palestina / Gaza lär ni vara medvetna om att de strider för sitt oberoende, inte gentemot Israel utan mot islamistiska stater som Syrien, (islams piska) samt Iran som vill dominera området.  Och raketer från Iran skjuts mot Israel, Hamas har visserligen vikt ner sig lite, men skrivit på sin hemsida att de förra året avfyrade över 10.000 raketer av samma typ som nu används mot civila i Syrien mot civila mål i Israel.
  Israel är det lättare att komma överens med. Tyvärr finns det ingen centralmakt som styr och behärskar både Västbanken som Gaza, endast AK47.
  Rätts ende sitter i en AK 47:a och därmed kan Hamas påtvinga de tidigare ganska sekulariserade invånarna sharia. 

 • George Atlas

  Jag vill bara saga, som Amerikaner o Jude som bodde i Sverige pa 80 talet o nu ar tillbaka i USA, den mannen Reepalu ar inte bra for Sveriges rykte o Malmobor bor avskeda honom sa fort som mojligt.. Jag har svenska vanner har o man aldrig diskuterar vad som pagar i Malmo nu. Jag vet at de allra flesta svenskar ar hur fina som helst….

 • George Atlas


  Hoppa till textinnehållet Årets Dagstidning Digitala Medier
  Torsdag den 29 mars
  SökStartsidanNäringslivKulturOpinionSportResorMat & VinBostadA-Ö
  BrännpunktLedarsidanBloggarKrönikor/KolumnerKorseldAndres LokkoSkuldkänslor, alkemi, läkekonst och spionage.Andres Lokko | Alla bloggar
  PrenumerationKundserviceAnnonseraSvD accenteSvDPDF-tidningSvD InfoTill startsidan
  Få offerter från tusentals kvalitetssäkrade företag – snabbt, enkelt och tryggt.POPULÄRAST JUST NU:1. Badrumsrenovering
  2. Hemstädning
  3. Flyttstädning
  4. Köksrenovering
  5. Målning/Tapetsering
  6. Snickeri
  + Visa flerSvD i samarbete med
  De lyssnar visst på Reepalu
  Sedan tidskriften Neo publicerade en intervju med Malmös omtalade borgmästare Ilmar Reepalu, har Reepalu givits tillfällen att förtydliga sådant som han tidigare kallat missförstådda uttalanden. Såväl DN som TT har publicerat intervjuer med Ilmar jag-är-missförstådd Reepalu. Dessutom har Reepalus partikamrater tillfrågats om de har förtroende för honom efter hans antisemitiska uttalanden. Löfven beklagar att Reepalu har varit otydlig men det beror väl på vad Reepalu vill ha sagt?Efter ökade hatbrott och trakasserier mot personer i den judiska minoriteten i Malmö publicerade Skånska Dagbladet en artikelserie om stadens antisemitiska strömningar. Den politiska maktens huvudperson Ilmar Reepalu, som i höst varit borgmästare i 18 år, var med sina år som ytterst ansvarig politiker en självklar person att intervjua i artikelserien. Vad trodde han om hatbrotten och vad kunde de antisemitiska stämningarna bero på?I intervjun säger Reepalu:”Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.”Detta kan ju lätt tolkas som att det är Malmös judar själva som är skyldiga till och bär ansvar för att de hatbrott som riktas mot dem ska upphöra. Reepalu tillfrågas även om hur han ser på antisemitism och ger det märkliga svaret att han varken accepterar sionism eller antisemitism”. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att ana hur Reepalu jämställer sionism och antisemitism.Situationen i Malmö föranleder intervjuer också i internationell press. The Sunday Telegraph ställer frågor till Reepalu och han förtydligar ytterligare sin inställning:”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö.”Även dansk TV ville veta, ställde frågor och fick av Reepalu veta att uppståndelsen i media ju visar vem som kontrollerar media.Detta är bara några av Ilmar Reepalus uttalanden om de medialt uppmärksammade antisemitiska strömningarna i Malmö. TT:s intervju med honom den 22 mars, avslutar han med en trött och näst intill uppgiven kommentar. Han får frågan ”Ska du göra något särskilt nu för att försöka normalisera förbindelserna med judarna i Malmö och Sverige?” och svarar:”Nej vad kan jag göra? De lyssnar ju inte.”Det är väl precis det de har gjort? Lyssnat på Reepalus uttalanden.
  Maria Ludvigsson28 mars 2012 | Permalänk

  0
  NotificationsDu har inga meddelanden
  Du har fått en ny ranking!DisqusInställningarLogga utOm Disqus
  GillaOgilla 8 personer gillar det här. Kul att du gillade det här. Vill du dela med andra?FacebookTwitterDelaNej tack
  rekommenderar sidan …
  Tack! Close Visar 5 av 44 kommentarer Sortera efter PopulärastBästa betygVisa senaste förstVisa äldst först E-postprenumeration RSS0 En ny kommentar har precis publicerats. Visa
  Yngve146 minut sedanKort: Om ni följt med i olika debatter och sett vad de skriver från Palestina / Gaza lär ni vara medvetna om att de strider för sitt oberoende, inte gentemot Israel utan mot islamistiska stater som Syrien, (islams piska) samt Iran som vill dominera området. Och raketer från Iran skjuts mot Israel, Hamas har visserligen vikt ner sig lite, men skrivit på sin hemsida att de förra året avfyrade över 10.000 raketer av samma typ som nu används mot civila i Syrien mot civila mål i Israel.Israel är det lättare att komma överens med. Tyvärr finns det ingen centralmakt som styr och behärskar både Västbanken som Gaza, endast AK47.Rätts ende sitter i en AK 47:a och därmed kan Hamas påtvinga de tidigare ganska sekulariserade invånarna sharia. Anmäl Gilla SvaraSvara

  trallare49 minut sedanSocialister påstår att ingen lyssnar vilket är naturligt som judar även förstår, för de försvarar sin egen kultur och hegemoni medan von Hans Reepalu försvarar en ideologi som har förgreningar till alla diktaturer som funnits och finns i världen idag.Kontroll är vad borgmästaren vill ha till orsaken men förstår inte verkan oavsett vilken av händelserna han återger. Vi som läser artikeln ser att konstanten är rent vetenskaplig,Judarna är förföljda av sin närmiljö av helt naturliga orsaker vilket araber står för genom sin konfession och syftet ger ett mål att utrota judar!.Malmös styrande har en ideologisk tyngd i ändamålet att styra variabel ideologi mot målet som är orsaken och politiken ges till naturlagarna som är korrekt. Obehagligt var ordet.Anmäl1 person gillade det här. Gilla SvaraSvara

  Guest2 timme sedanKommentar borttagen.

  Vaestgoete2 timme sedansom svar till GuestFörklarar man krig mot en militärt överlägsen fiende så får man finna sig i militärt nederlag. Gömmer man sig bland civila kommer civila dödstal som ett brev på posten. Något Hamas-ledarna är väl medvetna om och räknar kallt med.Anmäl3 personer gillade det här. Gilla SvaraSvara

  Yngve12 timme sedansom svar till GuestOch, de hade ingen anledning till att försvara sig, israelerna? Inga angrepp, inga skithögar som efter att ha skjutit rakteter mot civila mål och att ”tappra krigare” skurit halsen av ett spädbarn försvarade sig mot Hamas som sköt från sjukhus och skolor, väl medvetna om var den israeliska motelden skulle hamna.Öppna bägge ögonen!Anmäl1 person gillade det här. Gilla SvaraSvara
  George Atlas0 minut sedanJag vill bara saga, som Amerikaner o Jude som bodde i Sverige pa 80 talet o nu ar tillbaka i USA, den mannen Reepalu ar inte bra for Sveriges rykte o Malmobor bor avskeda honom sa fort som mojligt.. Jag har svenska vanner har o man aldrig diskuterar vad som pagar i Malmo nu. Jag vet at de allra flesta svenskar ar hur fina som helst….

 • Anonym

  Så WSJ tillhör inte media då? ROTFL bäste rödbruning.

 • Anonym

  Ryktet säger att Reepalu har en bakgrund som attackdykare.
  Det är svårt att tro när man hör hans hat mot Israels Cast Lead-operation i Gaza.
  Har man militär bakgrund så borde man ju förstå att om arabterroristerna i Gaza avfyrar granater och raketer från tätbebyggda områden mot civila mål i  regionens militära stormakt   så blir det konsekvenser både för raketbesättningarna och de civila som finns i närheten av dessa.

  Det har iaf denne höge brittiske officer förstått:http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2011/12/israel-gaza-operation-civilian
  Reepalus hat mot Israel måste förstås mot bakgrund av hans syn på judar helt enkelt.

 • Anonym

  Detta är en i grunden bra artikel.

  Även jag ställer mig dock frågande till att Reepalu skulle ha sagt att uppståndelsen visar vem som kontrollerar media. Eftersom jag blivit riktigt beklämd av Reepalus agerande har jag följt med i vad som publicerats men kan inte erinra mig någon intervju där han skulle ha sagt just detta. Naturligtvis kan jag ha missat något.

  Finns det någon annan intervju i dansk TV än den i TV2 Lorry där han hänvisade till en israelisk lobby?
  Om det inte finns någon sådan intervju där Reepalu sagt vad som påstås är artikeln i den delen osaklig.

 • Anonym

  Ända sedan S började frottera sig med PLO under Palme och Sten Andersson, har det grott antisemitism i partiet. Denna hölls nere under Göran Perssons tid, men har sedan blommat ut igen. Reepalu har bara en typisk sosses åsikter, men ett otypiskt sätt att inte dölja dem.

 • Anonym

  Han är en fantastisk person. Religion är inget svenskar är så intresserade av så om judar uppfattar hans uttalande märkligt kan det mycket väl ha med det att göra. Det skulle kunna hänt vilken svensk som helst. Han är väl i grunden arkitekt med hållbarhet samt en grön hälsosam stad som fokus. Kan inte bli mycket bättre än så. Senast så fick Malmö pris för bästa upphandling grönt bl a. Han är ett föredöme för alla borgmästare världen över och det är väl därför han hamnade med i matchen som världens bästa borgmästare för något år sedan. Malmö är stolta! Dessutom hade han likväl kunnat vara sagoberättare för han har en så mild och fin röst med lugn. 

  Avseende Malmö´s ökade brottslighet så står den säkerligen i paritet med att denna stad har många invandrare som råkat mest i kläm av rådande fördelningspolitik i synnerhet där mest barnfattigdom i Sverige i dag råder med 1/3 i landet. Kan man lasta Malmö för det? Nej! Kan Malmö även lastas för den nyligen ändrade elområdensfördelningen som Ilmar är en av de starkaste motståndarna till? Nej. Det kostar staden Malmö enorma belopp och den sortens omställningar tar tid att ordna upp.

 • Anonym

   Det religiösa dominanter inom islam gör är att basunera ut att om någon där i strid mot de som dominanterna har utsett till islams fiender så hamnar de troende automatiskt i paradiset. Så vad gör det om civila från den egna befolkningen dör i krig? De lämnar ju jordelivet för något bättre, argumenterar de som har anammat de militanta islamisternas synsätt.
   
  Precis samma vantro som påvar slog i kristna folket när det under medeltiden var dags för korstågen. Att dräpa saracener var inget brott mot Guds tio budord, saracener var ju inte kristna och räknades inte som människor, så då var det ok. Men dog de kristna i krig så väntade paradiset.
   
  Innan dess så hamnade vikingarna i Valhalla om de dog i strid och innan dess hade romarna en snarlik tro.
   
  Tänk vad lätt det är att få människor att offra sina liv i religionens namn, i tron att de därmed automatiskt hamnar i något paradis.

 • debattbultenibo

  Jo, WSJ är en delmängd av mängden media, och där verkar det som det jobbar en Israelvänlig journalist. Hur man kan få detta påstående till liktydigt med att denne journalist därmed ”kontrollerar media”, ja, det får nog reda ut lite bättre. Eller ännu bättre, låt bli, det blir roligare så.

 • Anonym

  För övrigt så ställde Malmö upp på judarna som få i det här landet avseende krigsfångar med de vita bussarna från Röda Korset med färjan från Polen och Tyskland. Det finns en TV-dokumentär om det där de judar som överlevde där t o m Malmöbor dog av smitta från att ha hjälpt dessa till livet igen för någon månad sedan. Kan säga dig att jag är stolt att min man jobbar där en av intiativtagarna till det hela jobbade som chef.

 • debattbultenibo

  Fortfarande inga redovisade belägg för att Reepalu skulle ha snackat i dansk TV om ”vem som kontrollerar media”?

 • Anonym

  Nej krig och bråk skyr jag att läsa om det är inte min grej liksom..det är bara deprimerande. Tack för förtydliganden.

 • Anonym

  . Det är snarast den svenske journalist som upplyst Reepalu om att WSJ tillhör israellobbyn och Reepalu själv som citerar denne journalist som får reda ut på vilket sätt WSJ tillhör Israellobbyn.

 • Anonym

  Reepalu citerar således utan att tveka en journalist som påstår att WSJ tillhör israellobbyn.
  Som bekant beror  också vem man citerar och vilket citatet är på ens värderingar.

 • Anonym

  Reepalu påstås ha en bakgrund som attackdykare. Då borde han inse att om arabterrorister avfyrar granater och raketer från tätbebyggda områden i Gaza mot civila mål i den regionala stormakten Israel så får det konsekvenser både för raketavfyrarna och de civila i vars närhet raketramperna ställts upp.
  Det har denne  höge brittiske officer klart för sig:http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2011/12/israel-gaza-operation-civilian

  Nej Reepalus utfall mot Israel och hans klart judefientliga uttalanden i anslutning till problemen för malmös judar har rimligen en mycket mörkare bakgrund än omsorgen om araber i Gaza.

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  Men sluta nu. Han är sosse, borgmästare i en stad med en massa muslimer och därför är han satan.

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  Det hänvisades till en radiointervju i sveriges radio där han skulle ha sagt det. Jag lyssnade på den och han sa inget sånt. Däremot kommenterar han att det tydligen är stor skillnad mellan att säga israellobby och israelisk lobby.

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  Reepalu saknar inte fel på något vis. Det har varit många konstigheter kring honom genom åren. Men det här verkar mest vara en produkt av hypersensitiviteten när det gäller mellanösternkonflikten. Vad han än säger förvrängs och tas ur sitt sammanhang och resonerar genom skandalhungriga media. Till exempel: han säger att våldsbrott mot hbt-personer borde vara högre prioriterade än swastikaklotter och det tas som att antisemitism är nedprioriterat. Han har sagt att konflikten i palestina borde stanna i palestina och att det vore trevligt om det kunde tas upp av både imamer och rabbiner (varför han sa just det förstår jag inte) och det togs som att det var judiska församlingens fel att det var en konflikt i palestina. Osv osv osv.

 • debattbultenibo

  Ok, så dagsnoteringen från dig är att Israel sköt bomber över Gaza och brydde sig inte om att civila kom att dödas av det. Vill dock minnas att du i förra veckan påstod att man tack vare de avancerade kikarsiktena endast sköt på individer som bevisat som skyldiga till terroristbrott. Men OK, denna version förefaller aningen troligare.

 • debattbultenibo

  Ok, så dagsnoteringen från dig är att Israel sköt bomber över Gaza och brydde sig inte om att civila kom att dödas av det. Vill dock minnas att du i förra veckan påstod att man tack vare de avancerade kikarsiktena endast sköt på individer som bevisat som skyldiga till terroristbrott. Men OK, denna version förefaller aningen troligare.

 • Anonym

  Sätter arabterroristerna upp sina raketramper och granatkastare i tätbebyggda områden och nära civila så blir kollaterala skador ofrånkomliga.
  Något annat har jag aldrig påstått annat än i din fantasivärld.

 • http://www.facebook.com/dextonn Johan Sahlin

  Det letas ständigt syndabockar för alla folkgruppers i grunden naturliga främlingsrädsla. Vår självbevarelsedrift medför att vi är naturligt skeptiska till okända ting och människor, även kallat RASISM…
  Förmodligen är det diverse mellanösternfolk i Malmö (som förmodligen även dom är just semiter) som utövar anti-semitiska hatbrotten. Snacka om karusell.
  Här i Södertälje så utsätts muslimer för ”hatbrott” från våra ”diskriminerade kristna minoriteter” (dom ser ut som araber, men det är dom absolut inte, såklart…)
  Dagen människor slutar sätta folk i grupper, så kan vi slippa sånt här krångel :)

 • debattbultenibo

  Man kan ju inte tolka frånvaron av svar på något annat sätt än att det nu är klarlagt: Reepalu sade aldrig något om ”vem som kontrollerar media” i dansk TV.

  http://www.youtube.com/watch?v=6QxNV8fFYhU

  Men eftersom det pågår ett drev mot Reepalu är det riskfritt att ljuga om detta och man behöver inte ta på sig pinsamheten att behöva rätta.

 • Anonym

  Reepalus uttalanden speglar bara den allmänna politiska och mediala situationen där det anses som heligt att inte kritisera muslimer men legitimt att ge sig på andra, främst judar.

 • Pingback: Man måste kunna tala öppet om både judar och muslimer | Mina Betraktelser

Kontakta oss

Välkommen till debatten i SvD

Vi tar emot artiklar i aktuella ämnen. Artiklar som sänds till oss, ska enbart vara sända till Brännpunkt. Maxlängd är 5500 tecken, kortare går bra. Carina Stensson, redaktör, Carl-Johan Bilkenroth, biträdande redaktör. Mejla brannpunkt@svd.se

CANCERVÅRDEN

Så kan mediciner bäst användas

Kan den bästa cancervården ges i Sverige? Vad måste förändras? Följ senaste debattartiklarna!

SvD-läsarna:

”Skrämmande att Skavlan kritiseras”

Om Åkesson-intervju i SVT.

PENSIONERNA:

Nytt tänk krävs kring bromsen

Pensionärer är kritiska till regeringens förslag på mildrad effekt av den så kallade bromsen. Följ debatten om pensionerna!

MEST LÄST:

Förra veckans mest lästa artiklar på Opinion:

Debatten om det brutna Saudiavtalet går vidare och tillhör de mest lästa artiklarna på Opinion. Missade du någon intressant artikel förra veckan? Här är listan på de åtta mest lästa.

TIGGARE

Förbud? Eller härbärgen?

Läs tidigare artiklar. Vem har ansvaret? Vad kan göras?

FLYGBRANSCHEN

Mer debatt om flyget

Strejker, hård konkurrens och en osäker framtid. Följ debatten!

Ledare

Modellen
vid vägs ände

GÄSTLEDARE

För Kina är diktatur en komplimang.

Ardalan Shekarabis vinstvals med LO

LEDARE

Let's Dance är inget i jämförelse med civilministerns konst.

Åter på ruta ett

LEDARE

Svårt få svar av Bah Kuhnke.

Löfven gräver
sitt eget slukhål

LEDARE

Det är illa när politiker bryter löften.

Medeltida straff

LEDARE

Utah har sagt ja till att återinföra arkebusering.

Löfven förnekar
Kinas grundlag

LEDARE

Så mycket för regeringens ryggrad.

Fejklösningarnas
franska framgång

OP-ED

Klanen Le Pen har redan vunnit på ett djupare plan.