Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Det är lätt att få ett gott öga till Maria post-MP Wetterstrand. Det handlar om det där som personer i otaliga fokusgrupper har lyft fram som en god egenskap hos henne. Maria Wetterstrand har en förmåga att låta som om det hon säger är självklar vardagslogik. Det är en konst.

I morse satt hon mellan Anders Björck och Peter Wolodarski i Svt:s morgonsoffa och lät just sådär självklar. Man diskuterade bland annat Carema och debatten om privata alternativ i vården. Wetterstrand gav uttryck för det uppenbara:

– Man måste ställa krav på dem man upphandlar av och vara hur tydlig som helst!

Hon lyckades också förklara det som varken gammal-moderaten Anders Björck eller liberalen Peter Wolodarski på varsin sida om henne ens försökte sig på:

– Men sen är det ju mycket missförstånd i det här också. Man tror nu att det här beror på kapitalismen eller på att det är privata utövare, men de som har skurit ner pengarna, från första början, det är ju kommunerna.

Hon framhöll också att det som rapporterats inte är något som bara händer i privata alternativ eller är typiskt just där.

Not bad!

Arkiv