Annons

Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

”Jag dricker inte på nysårsafton. Det är för amatörer.” Dean Martins bevingade ord. Han hade naturligtvis i allt väsentligt rätt. Nyår är på många sätt amatörernas afton.

Folk häller i sig alkohol i en omfattning som de annars aldrig skulle drömma, nästan som för att se vem som kan skämma ut sig mest. Dessutom är var och varannan plötsligt händig pyrotekniker med mål att klå om inte hela området så åtminstone alla jobbiga grannar i eldfängd konst.

Allra mest av allt märks dock amatörerna när det kommer till nyårslöftena. Runt tolvslaget avges en ohejdad skara löften, ju fler desto bättre och gärna så storslagna som möjligt. Förbättring av hälsa och sunda karaktärsdrag är ju som bekant en lämplig tävlingsgren. Har någon precis sagt att vederbörande ska sluta röka duger det inte gärna att lova att röra lite mer på sig. Nej, då behövs det åtminstone en halvmara för den som aldrig sett ett par löpskor. Har du så mycket som sneglat på en pilatesboll är det bara helmaran som återstår.

Ut med det gamla skrället till personlighet och in med något nytt, något fräscht.

Egentligen borde thanksgiving och nyår firas samtidigt i någon slags personlig hyllningshelg. Se tillbaka på vad du har åstadkommit och allt som är bra med dig. Det är minst lika viktiga aspekter som de som behöver förändras. Och försök för allt i världen att behålla värdigheten när det är dags att lova saker. Skynda långsamt och ta lite i taget.

Arkiv