Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Lisa Magnusson skriver i Metro klokt om Årets kvinna (i Frankrike) och ställer den uppenbara frågan Varför utse årets kvinna över huvud taget?
I Frankrike är det alltså fru Dominique Strauss-Kahn som förärats titeln Årets kvinna. Eller Anne Sinclair som hon egentligen heter. Dock är det hennes förhållningssätt till sin make DSK som hon prisas för. Det vill säga inte för hennes tidigare journalistiska insatser utan som just fru.

Det hela påminner mig genast om Hillary Clintons bevingade uttalande när hennes make förnedrat såväl henne som deras äktenskap genom att förföra den unga praktikanten Monica Lewinsky. När journalisterna efterfrågade en kommentar från fru Clinton om hur hon ställde sig till att ha blivit bedragen samt offentligt förödmjukad, svarade hon att hon står vid sin makens sida. Dock, förklarade hon något motsägelsefullt att:

”I’m not some Tammy Wynette standing by my man.”

Tammy Wynette är bland annat känd för sin Stand by Your Man. Den är värd att lyssna på. Sedelärande, rent av ;)

Arkiv