Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Sveriges ledande folkbildare om skatter, IT-företagaren Harald Klomp i Uppsala, har uppdaterat sin webbplats jobbskatteavdrag.se med skattesatserna som gäller för 2012. Nu kan var och en mata in sina uppgifter och snabbt få en bild av hur skattebördan har lindrats under åren med borgerlig regering.

En 30-årig lärare som bor i Stockholms stad och tjänar 26 000 kronor i månaden får ett jobbskatteavdrag på 1 622 kr/månad under 2012. Dessutom har kommunalskatten sänkts med drygt 300 kronor sedan 2006. Sammantaget innebär det sänkt inkomstskatt med 25 procent sedan de borgerliga tog över i regeringskansli och stadshus. Lägger man ihop vad det blir under åren uppgår totalsumman till över 90 000 kronor. Det blir alltså drygt 180 000 kronor totalt för en familj där bägge föräldrarna har löner på denna nivå.

För den som har låg lön blir det något mindre i kronor och något mer i procent. Har man 19 000 kronor i månadslön får man ut 1 227 kronor mer per månad tack vare jobbskatteavdraget. Det innebär att notan för inkomstskatt sänkts med hela 28 procent. Något liknande har aldrig skett i det moderna Sverige.

Men tack vare Harald Klomp behöver man inte nöja sig med den här sortens exempel. Gå till jobbskatteavdrag.se och få ett exakt svar för dig själv!

 

 

 

 

Arkiv