Annons

Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

När Håkan Juholt som förhållandevis nybliven partiordförande höll högljutt hov på sin Turkietsemester ska han ha levererat följande svidande kritik mot statsministern: ”Fredrik Reinfeldt har suttit där i fem år och har inte en enda fråga som personifierar honom. Själv har jag bara suttit i en månad och är redan förknippad med kulturfrågan”.

Och nog har Juholts kopplingar till kulturen hängt kvar. Åtminstone hans fäbless för att förknippa sig med diverse stora kulturpersonligheter. Tom Petty var som bekant bara början. Så varför inte bidra med en till? Fri att använda för Juholt om så önskas.

Juholts stora Förlåt mig-turne är ju som bekant över. Trodde vi i åtminstone. Carin Jämtin avslöjade nyligen att nästa år kommer att bjuda på en ny resa för Juholt, land och rike runt som sig bör. Det tar aldrig slut, vilket osökt för tankarna till Bob Dylan. The Never Ending Tour är som bekant det populära namnet på Bob Dylans eviga turnerande. Under åren har otaliga gästartister uppträtt med Dylan på Turnén utan slut. Carin Jämtin levererade också glädjebeskedet att även hon och flera s-profiler ska dyka upp under resans gång. Likheterna är kusliga.

Så där har vi det. Håkan Juholt är den svenska politikens svar på Bob Dylan.

Arkiv