Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Hon heter Gina Dirawi och är utsedd av Svt att tillsammans med två andra personer leda den årliga Melodifestivalen. På sin blogg har hon jämfört Israels regering med Hitler. Det är överflödigt att beskriva hur motbjudande Dirawis blogguppkast är.

I dag skriver kvällstidningarna att Svt läxat upp Gina Dirawi. Rubriksättning är en konst, men helst ska man undvika att i rubrik antyda artikelinnehåll som är raka motsatsen till det faktiska. Men det är inte lätt.

Av artiklarna framgår bara att Svt:s projektledare Thomas Hall inte begriper varför Hitlercitatet är kvar på Dirawis blogg. Sedan följer, vad man bara kan läsa som själva förklaringen till varför citatet är kvar:

”Hon säger att det hon egentligen vill få fram är ett antivåldsbudskap. Och den förklaringen har vi köpt” säger alltså Thomas Hall.

Hur kan han ändå förvånas över att citatet är kvar? De har ju köpt hennes paradoxala antivåldsförklaring.

Arkiv