Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

”Jag saaknar oss” sjunger Mauro Scocco på sin senaste platta Musik för nyskilda. Titeln är medelålders, men flera rader text känns väldigt nutida. För den politiskt intresserade måste ändå Scoccos vemodiga Jag saknar oss kännas högaktuell.

Det är fattigt med ett politiskt klimat utan ordentliga motsättningar. Socialdemokraternas partiledare reser runt och ber om ursäkt. Alla väntar. Två partier processar partiledare. Två andra skolar in nya.

På DN-debatt skrev Miljöpartiet i söndags att man tänker ”lyssna in” 250 000 medborgare för att därefter formulera sin politik. Man väntar. Det hela börjar bli långtråkigt.

Man kan nästan tro att ytterligare en rad i Scoccos textflöde är giltig som beskrivning av partiernas väldigt lugna tillstånd: ”.. körde upp till (…) för lite tapas och Stesolid.”

 

 

 

Arkiv