Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Med Bert Carlsson i studion blir det show. Belinda Olsson hade i gårdagens Debatt en timmes jobb som skulle fått en dagisfröken för överaktiva barn att blekna.Varför man ideligen blandar ihop ”gott debattklimat” med djurparksstämning har ännu inte framgått, men genom allt tydligare type casting försöker man skapa reda i samtalsordningen. För och emot ska tydliggöras för att begripliggöra debatten för tittarna.

För det första gör själva samtalsnivån och de spasmiska inläggen från samtliga närvarande att vi som är hörselskadade får väldigt svårt att överhuvudtaget uppfatta vad det handlar om.

För det andra är själva type castingen näst intill komisk. Den unge gossen – helt vanlig grabb som knegar i butik och motsätter sig lägre lön (vilket är helt förståeligt) – inleder som vore han vilken ung handelsanställd som helst. (Så presenteras han dessutom). Under debattens gång utvecklar han en verbal talang värdig en fackföreningsledare i arbetarlitteraturen. Den affärsställda Daniel kan också berätta att arbetsgivaravgiftssänkningen för unga har kostat staten 14 miljarder kronor. Han har koll!

Castingen har underlättats av Handelsanställdas förbund, den unge Daniel är fackförbundets skolinformatör.

Som sådan är han duktig. Men att presentera honom som representant för unga människor som jobbar i butik är vridet. Han företräder ett fackförbund, inte ”de unga” i allmänhet.

Programmets höjdpunkt är när Belinda Olsson måste gå in mellan Bart Carlsson och en kvinna och fråga: ”Men vad tjafsar ni om nu? Varför säger du att hon är dum i huvet??”

BTW så sitter den unge Daniel även i Vänsterns Ungdomsförbund.

 

Arkiv