Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Johan Norberg presenterades som idéhistoriker, författare och liberal debattör. Hedervärda titlar alla tre. Hans motdebattör i fredagens Studio Ett (P1) titulerades dock enkom professor, professor i religionsvetenskap Mattias Gardell.

Om man så aldrig hade hört vare sig Johan Norberg eller Mattias Gardell förut kunde man av diskussionen snart förstå att detta var två tydliga motdebattörer. Med olika infallsvinklar och ideologiska utgångspunkter.

Märkligt alltså att bara Norberg fick en politisk etikett medan Gardell i titulerades som en representant för forskning och universitetsvärld.

Man skulle nästan kunna tro att P1, som presenterade de båda debattörerna ansåg Johan Norberg vara politisk medan Gardell utgjorde en något mer objektiv samtalspartner. Eller?

 

Arkiv