Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Bilder från den arabiska vårens olika scener har fladdrat förbi i medierna – inte minst från Tahrirtorget i Kairo. Nu kan man stanna upp inför några av dem. På Medelhavsmuseet visas en utställning med bilder från just Tahrirtorget av fotografen Mia Gröndahl.

Urvalet visar varma och glada bilder av män och många kvinnor. Det är mycket gemenskap. Ett av fotona visar en kvinna med en gul skylt på magen. Texten lyder: Varför stannar du hemma? Är du inte egyptier som oss. Har inte du också förlorat dina rättigheter. Diktatorns tid är förbi. På en annan bild står det: Sträck på dig! Du är egyptier och stolt.

Vid öppnandet av utställningen i går sammanfattade Gröndahl betydelsen av protesten med orden att Tahrir födde en modern arabisk människa.

Tänkvärt.

Arkiv