Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

I helgen som gick gifte centerpartiets Annie Johansson sig och blev Annie Lööf.

På sin blogg (http://anniejohansson.se/ – som snart också kommer byta namn) skriver hon om sitt nya efternamn: ”En stolt Skilingarydssläkt och knektnamn vars historia stavas parkettgolv. Runt om i landet har släkten Lööf i över 100 år lagt parkettgolv. Det är en stolt och fin historia som jag och Calle nu kommer bära vidare.”

Man kan ana att RUT- och ROT-avdragens positiva sidor har varit påtagliga inte bara på makropolitiskt håll för Lööf.

Annie Lööf är nu inte bara en varm anhängare av RUT- och ROT- avdrag – hennes parti förordar också ett införande av RIT-avdrag (it-tjänster i hemmet) i framtiden. Även om ROT- och RUT har varit framgångsrikt är det långt ifrån en självklarhet att borgerliga partier ska driva skatteavdragen in i oändlighet. Någonstans går gränsen för hur många olika skattesubventionerade tjänster vi bör ha. V  ad hände egentligen med grundinställningen lägre skatt på alla typer av arbeten?

Med detta sagt, vi ber att få gratulera Centerpartiets kandiderande partiledare till bröllop och namnbyte!

Anna Rennéus Guthrie

Arkiv