X
Annons
X

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Maud Olofssons försök att klara sig igenom stormen kring partiledarskapet skriver jag om på ledarsidan i dag. Samma dag visar det sig att frågar man merparten av Centerns kommunstyrelseordföranden bör Olofsson avgå före nästa val. Det är Dagens Samhälle (ej på nätet) som har gjort en enkät med 27 ks-ordförande. Resultatet blev att 6 inte ville prata partiledarfrågan i media, att 7 vill ha Olofsson kvar samt att 14 tycker att hon bör lämna. De har dessutom en klar favorit som efterträdare och det är inte Anna-Karin Hatt som det glunkas är Olofssons eget förstahandsval, utan Annie Johansson, som har dubbelt så många förespråkare som Hatt och mångdubbelt fler än andra namn som Lena Ek, Andreas Carlgren och Eskil Erlandsson. Ks-ordföranden i Värnamo, Hans-Göran Johansson är en av de intervjuade som inte vill säga ett endaste dugg om partiledarfrågan till Dagens Samhälle. Det är i hans fall alldeles särskilt begripligt, med tanke på att Annie Johansson är hans dotter…

 

Än så länge är Centern dock fast i ett famlande där ingen öppen diskussion i frågan finns och därmed inga kandidater eller någon tävlan om posten heller. Partiet inväntar Maud Olofssons drag och hon väljer i sin tur suddiga besked. Resultaten i Dagens Samhälles enkät talar dock för att det inte kommer vara en hållbar strategi i längden. Partiledarfrågan kommer fortsätta poppa upp, gång på gång.

Inte heller i ett ännu ej inspelat avsnitt av Korseld, då Annie Johansson gästar, lär vi lämna den därhän. Vi får väl se vad vi lyckas få ur henne då.

 

Arkiv