Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Giriga direktörer som skor sig även när de får sparken – ja så brukar det ju heta när näringslivstopparnas anställningsavtal kritiseras. Frågan är hur mycket den kritiken är värd om den kommer från Socialdemokraterna. Häromdagen var det Håkan Juholts fallskärm som uppmärksammades: han utsågs ju till partisekreterare men blev petad innan han hann börja och fick därför ersättning om i runda slängar en miljon kronor. Idag berättar Aftonbladet att Mona Sahlin får en fallskärm av partiet värd två miljoner kronor. Mona Sahlin, alltså, som av partiet ansetts direkt olämplig för sitt jobb.

Vilket ställer klagomålen mot näringslivet i nytt ljus.

Men kanske ska man se det från andra hållet, ur ett fackligt perspektiv. I Socialdemokraternas Sverige ska ingen kunna sägas upp, oaktat hur vederbörande sköter jobbet.

Arkiv