Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

En korvkiosk i stadsdelen Majorna i Göteborg har blivit det senaste målet för stormtrupperna i Djurens befrielsefront. ”De militanta djurrättsaktivisterna har försökt bränna ner korvkiosken på Mariagatan i Majorna två gånger” berättar GT/Expressen.

Dåden är förkastliga, förstås, och man kunde tro att alla etablerade politiska rörelser är överens om att Djurens Befrielsefront ska hållas isolerade.

Men läser man i Miljöpartiets officiella bloggnätverk så ser man att det inte är självklart att alla håller distansen. På Gröna bloggar tar man förvisso avstånd från våldsdåd, samtidigt som man ”stöder Djurens Befrielsefront moraliskt” (ett uttalande GP skrivit om tidigare). Då gällde det vandalisering av pälsbutiker.

Att enskilda näringsidkare utsätts för brott anses inte vara så farligt. ”Såklart tråkigt med sådana brott, men det är inte våld mot person.”

Visst. Det är några enstaka unga miljöpartister som tycker så här. Men det är i partiets officiella kanal. Miljöpartiet har en del att se över.

Arkiv