Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Ibland är det tvära kast som gäller i politiken. När Aftonbladetkollegan Katrine Kielos och jag intervjuade Mikael Damberg häromdagen var det i egenskap av en eventuell partiledarkandidat som blivit omsprungen på mållinjen av Håkan Juholt. I dagens tidning skriver jag några ord om den saken och konstaterar att

Huruvida Damberg kommer att få vara med och bygga socialdemokratin framöver ligger dock i Håkan Juholts händer.”

Själv tänkte jag, efter intervjun, att det vore ett rackarns slöseri att inte dra nytta av den uppenbara kraft som Mikael Damberg är. Det har uppenbarligen Juholt också tänkt för ny visar det sig att valberedningen lyfter in Damberg i Socialdemokraternas verkställande utskott samt, om Aktuellts källor har rätt, att Damberg ersätter Thomas Östros som partiets ekonomisk-politiske talesman.

Det är ett både oväntat och offensivt val. Den där Juholt verkar vilja vinna val han. Intressant.

Arkiv