Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

I SvD 9/3 Hemma hos Gaddafis vän skrev jag om läget för oppositionen i Vitryssland och om presidentkandidaten Ales Michalevitj berättelse om den tortyr som han utsatts för. Den alltid välinformerade Kalle Kniivilä rapporterar på sin blogg att Michalevitj nu sannolikt har flytt till Polen.

Så här skriver Michalevitj på sin blogg (i Kniiveläs översättning)

Jag har kallats till KGB för fortsättning av förundersökningen.
Jag har välgrundad anledning att tro, att jag inte kommer att släppas ut från KGB-byggnaden.
Därför kommer jag inte att visa mig där.
Nu befinner jag mig på ett säkert ställe, utanför vitryska KGB:s räckvidd.
Jag planerar att fortsätta arbetet för att tortyren ska upphöra och alla som är olagligt frihetsberövade på grund av politiska motiv ska släppas.

Arkiv