Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Feministiskt initiativ har stake. Det lilla partiet lägger sin kongress helgen den 26-27 mars, i Malmö. Med andra ord samtidigt som Socialdemokraterna har sin extrakongress, där det ska väljas ny partiledare och allt.

Det lär bli konkurrens om strålkastarljuset den helgen. Om det inte är just det som är poängen, förstås. Krocken bäddar ju för jämförelser mellan gamla strukturer och nya.

Kanske siktar Fi! rentav på att värva Mona Sahlin, som ju (som första – och för överskådlig tid sista – kvinna) därmed sparkas ut från socialdemokratins ledning. Om inte, så finns det säkert andra hugade S-kvinnor att locka över. Kandidatkvartetten Sven-Erik Österberg, Mikael Damberg, Thomas Östros och Tomas Eneroth utgör ju ett ganska tydligt pekande finger om var S står i genusfrågor. Det blir allt mer sällsynt med uttrycket ”Det är dags för en kvinna nu”.

Ett gyllene läge för Fi! att kliva fram. Estradören Gudrun Schyman, som gör sista föreställningen som ledare för feministerna, lär inte missa detta öppna mål.

Arkiv

Fler bloggar