Annons

Ledarbloggen

Ledarredaktionen

Ledarredaktionen

Ett beslut är fattat i London: Julian Assange ska överlämnas till Sverige. Det är inte särskilt förvånande att det var här domaren i Belmarsh-domstolen slutligen landade. De kommentarer som domaren gör är därtill ganska barska kring och kritiska gentemot Assange och framför allt hans ombud. Bland annat Assanges svenska advokat Björn Hurtig kritiseras klart och tydligt. Mer av domarens kommentarer, som är intressanta att läsa, finns till exempel i The Guardians liverapportering. Eller läser man hela rasket här.

Nu lär väl inte Julian Assange infinna sig i Stockholm inom de tio dagar han har på sig. Vi kan räkna med att han överklagar beslutet och förlänger processen ytterligare. Allt detta för att slippa svara på frågor. Att domaren i London inte tror att Sverige har för avsikt att ge Assange en enkelbiljett till Guantánamo lär inte övertyga Assange själv.

Förr eller senare får vi väl se vem som får rätt i den frågan.

Arkiv