Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

På DN Debatt berättar idag statsministern och tre av regeringens övriga ministrar om hur oerhört god bilden av Sverige är utomlands. Det är förstås glädjande på alla sätt och vis. Det har onekligen regnat löjligt mycket beröm vårt land, som när OECD:s generalsekreterare José Angel Gurria häromveckan kallade den svenska ekonomin ”stark som Pippi Långstrump”. Man förstår att det dunkas lite rygg i Davos och visst är det utmärkta nyheter att mötet med de nordiska ländernas ledare redan är fulltecknat. Men en sak stör den glada bilden och det är faktiskt hur oerhört frånvarande Alliansen är i denna glädjeyra.

Representanter för den svenska regeringen i Davos är fyra ministrar. Samtliga moderata. Det är mycket möjligt att detta är de lämpligaste ministrarna givet samtalsämnena, men då hade Moderaterna åtminstone kunnat göra gemensam sak med Allianskollegerna på annat sätt. När man nu publicerar tidernas skrytartikel på DN Debatt är avsändaren uteslutande De nya moderaterna. Övriga tre partier, som faktiskt också styr landet, verkar vara helt bortblåsta ur Davos-resenärernas minne.

Nå. Det här är sannolikt inte sista gången vi ser en debattartikel från regeringen i år. Visst får man skryta när man har något att skryta över, men nästa gång läser jag gärna något med lite mer reforminnehåll.

Arkiv