Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

I fredags skrev riksdagsledamoten Isabella Jernbeck (M) på Brännpunkt och argumenterade för avskaffad värnskatt. Nu får hon sällskap av Lidingös kommunalråd Paul Lindquist (M). Han skriver: ”Det finns ingen anledning att behålla en skatt som ger mindre än 5 miljarder i intäkter till staten, men som får välutbilddade att överväga utlandsflytt, småföretagare att ägna stor möda åt skatteplanering, försvårar för arbetsgivarna att rekrytera utländsk arbetskraft med spetskompetens och får utländska företag att tveka om de ska etablera sig i eller vara kvar i Sverige.” Utmärkt att även moderater börjar kvickna till i denna viktiga fråga. Inget ont om jobbskatteavdragen, men det åtgärdar inte att Sveriges har världens högsta marginalskatter för folk med medelhöga och höga löner och sänder signalen att vi är ett ogint och framgångsfientligt samhälle.

Arkiv