Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Andreas Johansson Heinö har skrivit en text som får mig att ropa uppskattande ord mot skärmen. Han gör processen kort med ett antal, ehm, mindre värdefulla inlägg i debatten på sistone (Exempelvis Sverker Lenas i DN och Peter Weideruds dumheter i Expressen.)

”Visst, han var från Tranås. Men han var också en man från Islamic Center i Luton och från träningsläger i Jemen med en niqabbärande hustru. Vilka av dessa fakta är relevanta för förståelsen av brottet? Vart har ni tagit vägen, alla ni som hyllade Gellert Tamas analys av Lasermannen? Hur var det nu med tidsanda och politiska ledares ansvar för enskilda gärningsmäns handlingar? Varför blir strukturerna plötsligt osynliga när det för en gångs skull går en spikrak linje från ideologi till handling?”

Läs hela texten!

Arkiv