Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

SvD fokuserar på borgerlighetens nya utmaningar och det med rätta, skriver den flitige bloggaren och (säkert lika flitige) M-politikern Kent Persson apropå vår serie om Det nya borgerliga uppdraget. Senaste artikeln i serien finns för övrigt i tidningen i dag.

Han skriver bland annat: Jag tror att byggandet av det svenska folkhemmet 2.0 ska utgå ifrån människors möjligheter att ta eget ansvar. De möjligheterna ska stärkas med ökad valfrihet och stärkt ekonomisk frihet. Det handlar om att återigen visa att frihetens värderingar är viktiga att genomföra i Sverige. Ska vi lyckas med det måste det dock bygga på att tryggheten ökar i Sverige. Oron är för många alltför stor. Politikens ansvar är att hålla ihop samhället och att just skapa trygghet.


Martin Edgélius har dock en bra kommentar till själva begreppet ”folkhemmet 2.0”.

Arkiv