Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Tidskriften Arena beskriver sig som Sveriges ledande samhällsmagasin. I det dagsfärska decembernumret är temat att Framtiden börjar nu. Det handlar om S framtid.

Redan på omslagets insida har läsaren dock fått svaret.

I en helsidesannons från Aftonbladets ledarredaktion uppmanas vi att vrida Sverige rätt. Bilden visar Fredrik Reinfeldts ansikte rättvridet och Mona Sahlins ansikte upp och ned. Ja, just det Mona Sahlin.

Framtiden börjar nu…

På den allra sista sidan i Arena intervjuas bland andra historikern Sara Edenheim om den försvunna fredsrörelsen. Enligt henne borde den svenska insatsen i Afghanistan bekämpas med argumentet att den strider mot neutralitetspolitiken.

Det vill säga den politik som aldrig fanns i verkligheten och som avskaffades i början på 1990-talet.

Framtiden börjar nu…

Arkiv