Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Maria Wetterstrands hjärna, förlåt högra hand, hoppar av politiken och blir konsult på PR-bolaget Westander. Till Politikerbloggen säger han:

– Jag bestämde mig för ett par dagar sedan då det parlamentariska läget klarnade.

Paolo Silva har varit en ledande kraft i den del av Miljöpartiet som strävat efter regeringsmakt och efter normalisering av partiet. Han har arbetat för att få MP mer EU-positivt, han var en av de tjänstemän som fick jobba inne i regeringskansliet när Socialdemokraternas och Miljöpartiets samarbete började institutionaliseras. Och nu lämnar han alltså Miljöpartiets stab för att bli PR-konsult – något han enligt egen uppgift inte skulle ha gjort vid en rödgrön valseger.

Vad ska man då tolka in i hans svar till Politikerbloggen? Det blir förstås spekulationer, men ändå:

Paolo Silva tycks dra slutsatsen att MP inte kommer att komma i kontakt med makten under den här mandatperioden. För om så vore, så skulle hans position och kontakter vara omistliga, och då skulle han stanna kvar.

Alltså: tanken på att Miljöpartiet och Alliansregeringen skulle komma överens om regeringsmakten ser ut att vara död. Miljöpartiet är fastkedjat vid socialdemokratin, och kommer så att vara för överskådlig framtid. Miljöpartiets eventuella makt hänger då på om Socialdemokraterna kan förnya sig. Och det, det kan inte Paolo Silva påverka. Bättre då att övervintra som PR-nisse fram tills dess att nya möjligheter uppstår.

Arkiv