Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

De rödgröna ska återinföra förmögenhetsskatten. Men så mycket mer eniga är de inte. En tvistefråga är hur den ska slå mot personer som äger bostadsrätter och villor. Enligt Mona Sahlin ska den återinföra förmögenhetsskatten inte drabba vanliga villor, men hon något besked om vad som menas med vanlig ges inte.

Däremot har Sahlin sagt att miljardärerna inte ska behöva ta en hel smäll – allt för att undvika att det blir en flyttskatt för de superrika. Så gjorde man tidigare och så vill man göra igen. (Samtidigt skulle man egentligen vilja avskaffa inkomstskattesänkningarna för vanliga inkomsttagare, jobbskatteavdragen, men man vågar inte).

Lars Ohly däremot vill att miljardärerna ska betala fullt ut. De gröna gör tummen ned för S-förslaget med miljardärstak, eftersom det mycket riktigt driver ut kapital ur landet.

Det ena säkra är att om Alliansen vinner så blir det inte heller i fortsättningen någon förmögenhetsskatt.

Arkiv