Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

I dagens tidning ger jag regeringen en känga, inte för att de avskaffar preskriptionstiden för grova brott, men däremot för att de låter lagen gälla retroaktivt. Det är inte första gången vi skäller om den saken, men tyvärr har varken vår eller Advokatsamfundets kritik bitit på justitieminister Ask med flera i Alliansen. Man har kört sitt race, tvärt emot vad utredningen rådde till.

Nästan roligt, om det inte vore för de tråkiga omständigheterna, är att Piratpartiets Rick Falkvinge nu ser ut att ha fått bingo på sin lilla bingobricka bestående av grundläggande rättsprinciper som Alliansen på ett eller annat sätt har struntat i.

Askbingo, kallar Falkvinge spelet och det är sannerligen ingen hedersutmärkelse för justitieministern. Den enda trösten är onekligen, som PP-ledaren skriver, ”att Thomas Bodström är ÄNNU värre. Hur det nu är möjligt”…

Arkiv