Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

I dagens tidning drar jag linjer mellan höga krav i öst och väst. Material girls finns överallt, även om äktenskapsmarknaderna skiljer sig åt. I Kina är alltså valmöjligheterna för kvinnor för närvarande många, sett till mängden män. I USA, om vi talar den afroamerikanska äktenskapsmarknaden, bidrar snedfördelningen i hur fängelserna befolkas faktiskt till motsatt situation.

Förvisso är det långtifrån lika slående som i Kina, men icke desto mindre är det manliga utbudet på den afroamerikanska äktenskapsmarknaden lite snålare tilltaget. Vilket i viss mån kan förklara behovet av den sortens låtgenre som uppstod under 90-talet där hit efter hit uppmanade kvinnor att inte acceptera vilka fasoner som helst.

I alla händelser var det en fin liten våg den där genren. Därför firar vi denna söndag i betala-mina-räkningar-genrens ära genom en smärre kavalkad. Det är nödvändigt att börja med Destiny’s Childs Bills bills bills.

TLCs No Scrubs är en klassiker, som för övrigt också fick ett elakt svar i form av Sporty Thievz parodiversion No Pigeons.

Jay-Z:s Can I Get A… är en strålande kombination av båda genrerna i ett..

Och slutligen. Det går ju inte att göra kavalkad på ett tema som detta utan att inkludera the Material Girl herself, Madonna (tyvärr ej inbäddbar), samt drottningen hon hedrade i sin video, Marilyn Monroe…

Arkiv