Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

I dagens SvD skriver jag om innovationer, entreprenörskap och näringspolitik. Det är ett fascinerande ämne inte minst därför att den retoriska och praktiska välviljan går i sådan otakt. Alla vill företagen väl men att verkligen genomföra åtgärder för ett bättre näringslivsklimat ses ofta som att ge orättvisa gåvor till direktörer. Det är som om själva grunden för vårt välstånd skulle vara ett särintresse bland andra.

I torsdags fick statsministerkandidaterna en fråga om de vill sänka kapitalskatten.

– Det står inte på vår lista, sade Fredrik Reinfeldt.

– Inte på vår heller, sade Mona Sahlin.

Vid ett seminarium i onsdags fick Harvardprofessorn och världsauktoriteten på riskkapital och entreprenörskap, Josh Lerner, frågan vilken enskild åtgärd han skulle rekommendera för att få fart på företagandet.

– Sänkt kapitalskatt.

Well, well. Läs mer om Lerners Sverigebesök hos Entreprenörskapsforum och Institutet för näringslivsforskning.

Arkiv