Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Mats Odells uttryck ”Tobleronepolitik” fick ett enormt genomslag – trots att politiker, pr-proffs och skribenter har ansett att uttalandet var ett exempel på smutskastning. Nyhetsläsarna tycks gilla uttrycket.

Etablerade politiker lär dra sig för att fortsätta använda det efter alla utskällningar, men vid köksborden och på nätet kommer det nog att leva vidare.

Kolla bara vad som hände på webben. Folkhumorn blomstrar. Domännamnen började köpas upp direkt den 27 april, samma dag som begreppet uppfanns.

www.tobleronepolitik.com finns sedan den 27 april en anonymt registrerad sajt som angriper främst Mona Sahlin, men också går till angrepp på De rödgrönas politik i allmänhet. På www.tobleronepolitik.se finns ännu ingenting, men det domännamnet registrerades också den 27 april. Suffixet .nu tycks dock fortfarande – i skrivande stund – vara ledigt.

Och samtidigt uppstod ett nytt intresse för Wikipediakapitlet
om Tobleroneaffären
, som redigerats flera gånger de senaste dygnen.

Arkiv