Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Oförutsedda konsekvenser är ett av de vanligaste fenomenen i politiken. Beslutsfattare ger sig in och styr, uppfyllda av ädla avsikter, men trots att de bara vill väl går det alldeles tvärtom i verkligheten. Jag vet inte hur många gånger man har fått uppleva detta och tycker att det borde ha stämt till eftertanke och ödmjukhet vid det här laget. Men icke.

Ett färskt exempel fick vi på Rapport i går kväll. Det gäller mackar i landsorten.

En gång på Perssontiden drev regeringen igenom att alla mackar ska erbjuda alternativa bränslen. Småmackar fick en nådatid men nu går den mot sin ände. Snart måste även de mindre mackarna ha pump för etanol (hur miljövänligt är nu det?) eller biogas med allt vad det innebär av investeringar och kostnader. 1100 mackar har begärt dispens och skulle de få nej hotas inte bara själva mackarna utan även annan verksamhet som ofta bedrivs i anslutning till drivmedelsförsäljningen.

I grön nit gör man det omöjligt för vanliga människor att bo på landsbygden.

Arkiv