X
Annons
X

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman har skrivit en klok och läsvärd artikel på Sourze, betitlad ”Sluta tjata om att Sverigedemokraterna har fel”. Den har en befriande o-hysterisk ton, som har varit rätt frånvarande i allt vad SD-debatt heter.

På liknande sätt kunde man i morse höra riksdagsledamoten Fredrick Federley debattera med Jimmie Åkesson i Sveriges radio. Även här slapp vi det där hysteriska tonläget som Åkessons motdebattörer vanligen har, vilket omedelbart brukar innebära att han med automatik går segrande ur striden.

Hur gick då morgonens debatt? Tja. Det finns ingen anledning att hymla, det var rätt jämnt. Federley mosade inte Åkesson och Åkesson mosade heller inte Federley. Värt att notera var att Åkesson har lagt sig till med en stundtals mjukare ton när han debatterar flykting- och invandringsfrågan. Lugnet behåller SD-ledaren alltid, det är nödvändigt.

Men i morse lade Åkesson ovanligt stor vikt vid att tala om integrationsproblematiken som ett problem som drabbar flyktingarna. Det där lär vi gissningsvis få se mer av när valåret fortskrider. Hur stor omtanke som ligger bakom den mjuka tonen är en annan femma.

Arkiv