Annons

Ledarbloggen

Johan Wennström

Johan Wennström

Dagstidningen The Independent publicerar i dag en opinionsundersökning som visar att David Camerons Toryparti håller ledningen över Labour. De konservativa har 40 procent av väljarstödet, Gordon Brown 27 procent. Maktskiftet ligger i luften.

Det kommer att krävas väldigt mycket för att Labour ska kunna vända trenden innan valet i maj nästa år. Kanske för mycket för att man ska orka med. Det stora Labournamnet David Miliband tycks redan ha börjat kampanja för ett nytt jobb som Europeiska unionens utrikesminister…

Dagens mätning visar också att 67 procent av brittiska väljare tycker att staten är för stor och måste rullas tillbaka, vilket är Camerons huvudbudskap i valrörelsen. Det lägger ytterligare lök på laxen för socialdemokraterna. För en mindre stat har hittills knappast varit Labours hjärtefråga.

Arkiv