Annons

Ledarbloggen

Johan Wennström

Johan Wennström

Debatten om Donald Boströms vida uppmärksammade artikel i Aftonbladet har fortsatt under den senaste tiden. Och historien om den 19-årige Bilal Ahmed Ghanem som sköts av israelisk militär och fördes bort i en arméhelikoter, enligt Boström möjligen till en israelisk operationssal för att få sina organ utplockade, har flera gånger beskrivits på nytt.

Som Ledarbloggen tidigare har berättat trädde Bilals familj nyligen fram i Jerusalem Post. I intervjun förnekade de att man vid tiden för händelsen anklagat Israel för organstöld.

Idag har tevekanalen Al-Jazeera gjort ett eget inslag med familjen i vilket de säger samma sak. Dessutom berättar de nu att pojken sköts ihjäl och var död när han fördes bort. Och som det redan har påpekats av den medicinska expertisen kan man inte använda organ från människor som har dödats i strid.

Arkiv