Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Ekot har gått igenom alla färska opinionsmätningar och konstaterar att de rödgröna leder med några procentenheter i genomsnitt. Tack vare Miljöpartiets framgångar har försprånget ökat en aning; det var ännu lite jämnare i början av sommaren.

Vad har hänt? En gissning: Det har varit stiltje i debatten. Oppositionen har egentligen inte synts till. Politiken har bestått av att regeringen har lagt förslag, som har bedömts och kritiserats i medierna. Det påminner om hur läget var fram till krisen förra hösten: Regeringen var ensam på scen och debatten blev recension av en parti i stället för jämförelse mellan två parter.

Gissning: Om några veckor lägger regeringen sin budget och S, MP och V ska dsamla sig till ett motförslag. Då vägs plötsligt de båda lagen med samma våg igen och då blir det bra mycket tyngre för de rödgröna.

Arkiv