Annons

Ledarbloggen

Ola Mårtensson

Ola Mårtensson

Skulle du reagera positivt eller negativt om du upptäckte att mannen du står bredvid i busskön helt plötsligt drar ner gylfen och börjar urinera? De allra flesta av oss skulle säkert bli ganska chockerade eller ilskna. Så gör man ju bara inte. Frågan är hur många av oss som skulle reagera lika negativt på att polaren på väg hem från krogen en lördagskväll steg i i ett buskage och gjorde sitt akuta behov.

Bägge beteendena är förbjudna enligt lag, men det är inte på grund av att beteendet är förbjudet som de flesta av oss skulle reagera negativt på det första exemplet. Utan snarare för att de sociala koderna säger att det inte är acceptabelt.

Skånepolisens Calle Persson beskriver den typiske utekissaren i Sydsvenskan enligt följande: Oftast kissnödig, man, som är ute och svirar.

Någon som känner förvåning inför gärningsmannaprofilen?

Arkiv