Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Politikerbloggen gjorde i går ett litet knäck i kategorin ”vi har hela listan”. Listor engagerar alltid, så även denna gång. Temat är politikerna med flest vänner på Facebook och man har uppenbarligen inte letat upp samtliga, utan valt de politikernamn som poppat upp i huvudet. Således saknas en del. Men en lista är det, likafullt.

Det roliga i kråksången är kommentarsfältet, där en liten diskussion av högstadiekaraktär har brutit ut. Politikerbloggen kritiseras på sedvanligt medborgarjournalistiskt manér för bristande research och ett antal politiker med jättejättemånga kompisar får exemplifiera denna brist.

Och inte bara mediekonsumenter med huvudet på skaft och högt ställda krav på journalistiken granskar Politikerbloggens lista. Även politiker och politikers pressisar blandar sig in i leken. Således meddelas att Stockholms finanslandstingsråd Catharina Elmsäter-Svärd har 417 vänner samt att justitieminister Beatrice Ask stoltserar med 732 stycken. Så nu vet vi det.

Arkiv