Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

På Twitter, där ledarsidan också närvarar, pågår just nu ett ivrigt twittrande, vars flöde man kan följa på taggen #framtid. Japp. Inlägg taggade med just ändelsen #framtid handlar alltså på ett eller annat sätt om Socialdemokraternas framtidsdagar, som inleddes tidigare i dag i Västerås. Just nu kännetecknas flödet av idel hejarop för Mona i allmänhet och slagordet ”S we can” i synnerhet.

Initialt förordade en eller annan strateg att taggen #sf skulle användas, men det uppdagades att denna redan hyste inlägg gällande San Fransisco och/eller Science Fiction. För att slippa sammanblandas med kanske framför allt det senare begreppet bytte rörelsen sålunda flödeskommando…

Nå. Hur som helst har Mona Sahlin denna dag äntrat Twitter som första partiledare ut, under föredömligt korta användarnamnet @MSahlin. Piggt marscherat, något annat kan man inte säga om den saken. Nu har emellertid en diskussion utbrutit kring huruvida det verkligen är Sahlin som twittrar under sitt användarnamn eller ej. Spänningen stiger. Fejktwittrar Sahlin?

Jag måste säga att jag inte alls begriper varför det skulle spela någon roll om det är Monas fingrar eller någon annans som skriver den oerhört in på livet trängande tweeten:

”Vårdtoppmöte idag. Mitt parti utvecklar vår sjukvårdspolitik och kritiserar välfärdskrisen som växer under regeringen Reinfeldt.”

Det är kul om partiledare och andra figurer i den offentliga debatten finns med i det snabba kommunikationsflöden som nu växer, men man måste ändå förstå att de är där som partiledare främst, inte som privatpersoner. Det är stor skillnad på att vara partiledare och att vara privatperson på Twitter. De överväganden som jag eller någon annan privatperson behöver göra inför en postning är få och sekundsnabba. Sahlin har mer att ta hänsyn till än.

Således. Jag förväntar mig inga personliga fylletweets från Mona Sahlin en lördagkväll och jag blir inte arg om någon twittrar åt henne ibland. Lika lite är det är avgörande om det är Maud Olofsson eller Jan Guillou som verkligen knattrar på tangenterna när hon respektive han chattar med Aftonbladets läsare.

Arkiv