Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

På SvD.se rapporteras det idag om pälshandlarna, som en efter en ger upp, slår ihop och igen, av rädsla och trötthet på att förföljas av militanta djurrättsaktivister.

Det är inte så konstigt att de inte orkar. Inte sällan står de mycket ensamma när hoten och vandaliseringen tilltar. Åtminstone måste det kännas ensamt när ens äganderätt tillåts trampas på med hänvisning till sånt som att djurvänner ju ändå är – djurvänner.

Ledarsidans Maria Abrahamsson skrev till exempel om ett fall i december.

”Men tingsrättens resonemang när den frikänner mannen som tillsammans med kvinnorna var åtalad för förberedelse till grov skadegörelse, får åtminstone mig att skaka på huvudet. Trots rånarluvor, avbitartänger, en förteckning över 25 minkfarmer och mycket annat som polisen hittade vid husrannsakan så menar tingsrätten att det är mindre troligt att killen hade tänkt släppa ut minkar som dukar under om de blir fria. Eftersom han är djurvän. Tack för den analysen.”

Arkiv