Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Uppmärksamma läsare av ledarredaktionens alster har kanske noterat att vi blivit alltmer intresserade av tanken på kommunala ordningspoliser, åtminstone som en möjlighet. Då är det förstås roligt – om än något sent noterat av oss – att se att fler leker med tanken. Som till exempel kollegan Peter J Olsson på Kvällsposten.

Han skriver:

”Samtidigt är det helt klart att man inte löser problemet med otillräckliga polisiära resurser genom att låsa upp poliserna vid en enskild kommun. Då riskerar det att bli sämre, och dyrare. Gemensam ledningscentral och bilar som lätt når stora områden fungerar för akut brottsbekämpning i Skåne, kanske också i län med större avstånd.
Men klart är att svaret på frågan inte är ett entydigt ja eller nej. Kanske kunde man därför testa idén i några kommuner. Sanna Rayman föreslog häromdagen på Svenska Dagbladets ledarsida försök i Sundbyberg och i Malmös Rosengård. Att ta en del av en kommun – Rosengård – verkar förstås lite konstigt. Varför inte i stället göra ett försök i en annan skånsk kommun som haft stora problem: Landskrona.”

Ja, varför inte?

Arkiv