Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Apropå terrorism kan det vara värt att notera den unga socialdemokratins radikalisering. Inte så att de utvecklas i terroristisk riktning, inte alls. Men däremot finns ett obehagligt vurmande för terrorister.

I nya numret av Tvärdrag, som är SSU:s idépolitiska tidskrift, handlar flera artiklar om terrorismen. Alla är lyckligtvis inte helt bindgalna, men här är ett exempel på hur det låter:

”Ulrike Meinhof kämpade ständigt och fram till sin död mot orättvisor. Det kunde vara det orättvisa och felaktiga i upprustningen, kriget i Vietnam, att (tidigare) nazister var verksamma på höga samhällspositioner, hur barn behandlades i det västtyska samhället. Hennes kamp fortsatte som gömd bankrånare, revolutionär som flytt till Amman, som torterad fånge. Ulrike kämpade på olika sätt och ända in i döden.”

Arkiv